Huilbaby

Een huilbaby is een baby die meer dan 3 uur per dag, 3 dagen per week en langer dan 3 weken achter elkaar huilt. Vaak is het huilen een aanhoudend gekrijs op dezelfde toon. Hierdoor kun je niet horen of je baby honger heeft of moe is. Daarnaast is hij erg schrikkerig en helpt bijna niks om hem rustig te krijgen.

Klachten van een huilbaby

Als je een huilbaby hebt, kan het zijn dat er lichamelijk iets niet in orde is bij hem. Ga daarom met je baby langs de huisarts als hij constant huilt. Daarnaast hebben huilbaby’s vaak last van spugen, darmkrampjes en overstrekken. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je baby huilt, omdat hij niet goed op de voeding reageert.

Onrustige baby

Een huilbaby kenmerkt zich niet alleen door huilbuien. Ook slaapt en drinkt hij vaak onregelmatig. Meestal drinkt een huilbaby alleen kleine beetjes en dut hij vaak maar een half uurtje in. Het gevolg hiervan is een onrustige, ontevreden en jengelende baby, die constant om aandacht vraagt.

Strikt schema

Omdat je baby erg onrustig is en intensief kan reageren op prikkels, is het verstandig om een strikt schema met vaste voed- en rusttijden aan te houden. 

Media Filter
Veerle Beckers

vrijdag 18 december 2015 22:45

Onrust

afbeelding van Anoniem
Linde (niet gecontroleerd)

hoi hoi

Ik heb hier een 4 maanden oud onrustige baby.. niet normaal. Onrustig is een understatement.

Ik word stilaan echt gek en hoewel ik hem uiteraard heel graag zie zou ik hem soms echt een paar dagen kwijt willen..

Hij trappelt constant met zijn armen en benen, hij ligt de hele tijd te zeuren. Dat zeuren gaat dan over in huilen en later krijsen. Hij ligt nooit eens rustig in zijn box te kijken. Het lijkt of hij de hele tijd moet worden beziggehouden. Als hij moe is leg ik hem in zijn wieg en slaapt hij nooit meer dan hazeslaapjes van een half uur. 

Hij heeft steeds een reuzenhonger (is ook niet moeilijk als je zoveel energie verspeelt met zeuren, huilen, stampen enz..). 

Hij heeft geen last van reflux (meer), hij heeft volgens mij ook geen krampen. Als ik hem oppak houdt hij meteen op en begint hij te lachen. 

ik laat hem echt wel lang huilen voor ik hem oppak. Het gebeurt dat hij dan in slaap valt maar meestal wordt hij zo boos dat hij helemaal paars aanloopt en nat wordt van het zweet.

Zo lang we dus met hem rondhossen is het allemaal goed. Maar ik heb nog een dochter van 3 die stilaan ook helemaal gek wordt van het voortdurende gehuil hier thuis en een man die liever weg is dan thuis. Mijn huis is een puinhoop. De afwas kan ik nooit in minder dan 7 stukjes doen, ik moet telkens weer handen afdrogen om tutje te geven, meneer op te pakken of wat dan ook..

's avonds is het ergst. Ik ben dan zo goed als altijd alleen thuis met de kinderen. Ik wil dochterlief dan een verhaaltje voorlezen maar hij zit ondertussen de hele tijd te zeuren, zich recht te duwen en noem maar op. Ik word er echt zelf heel zenuwachtig van.. 

wie heeft dé tip..

inbakeren.. daar wordt hij helemaal onrustig van. Heb ik net nog eens geprobeerd, en hij begint dan zo te worstelen dat hij enorm boos wordt..

dus help.. ik ben echt doodop..

Veerle Beckers 18 december 2015 22:47

Iemand die bovenstaande herkent?
Of ben jij de moeder die dit postte?
Zou graag weten hoe het verder verlopen is
Omdat ik ook met een onrustig baby’tje zit

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×