Inbakeren

Inbakeren houdt in dat je je baby van zijn schouders tot zijn voeten in een doek wikkelt. Vaak worden onrustige, prikkelbare baby’s ingebakerd, omdat zij hier rustig van kunnen worden. Inbakeren kan ook helpen bij huilbaby’s.

Hoe en wanneer inbakeren?

Inbakeren is niet zo makkelijk als je denkt. Daarom is het goed om advies te vragen bij deskundigen. Want hoe strak moet je je baby inwikkelen? En wat is comfortabel en veilig voor je baby? Bovendien mogen de benen van je kind pas na 6 maanden strak worden ingewikkeld. De eerste 6 maanden moeten zijn benen nog in ‘kikkerstand’  blijven.

Een bakerzak

Voor het inbakeren, kun je een bakerzak gebruiken. Een bakerzak bestaat uit 3 delen: de buitenzak, een ingenaaid hesje en een cape. De buitenzak van de bakerzak lijkt op een babyslaapzak. Maar een groot verschil is dat een bakerzak geen armsgaten bevat. De zak sluit door middel van een rits. Onderaan de bakerzak zitten twee touwtjes waarmee je de zak bij elkaar kan binden. Hiermee verklein je de kans op omrollen naar de buik.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×