Kinderbijslag

Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten voor de opvoeding van je kind(eren) tot 18 jaar. De hoogte van dit bedrag hangt af van de leeftijd van je kind en waar hij woont.

Wanneer heb ik recht op kinderbijslag?

Je hebt recht op kinderbijslag als je een kind, adoptiekind, stiefkind of pleegkind hebt, jonger dan 18 jaar. Ook moet je in Nederland wonen of werken. Daarnaast mag je kind niet te veel bijverdienen. Soms is het mogelijk om kinderbijslag te ontvangen als je kind in het buitenland woont of als je partner in het buitenland woont of werkt.

Het aanvragen van kinderbijslag

Zodra je kind geboren is, stuurt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een aanvraag voor kinderbijslag naar je op. De gemeente waarin je woont, geeft de gegevens van jou en je pasgeboren baby na de geboorteaangifte door aan het SVB.

Hoogte van de kinderbijslag

De hoogte van de kinderbijslag hangt onder andere af van de leeftijd van je kind en waar je kind woont. Hoe ouder je kind is, hoe meer je ontvangt.

Kinderbijslag 16- en 17-jarigen

Voor kinderen die 16 en 17 jaar oud zijn, gelden andere regels voor de kinderbijslag. Je kind moet namelijk overdag naar school gaan om een diploma havo, vwo of mbo te halen, anders komt hij niet in aanmerking voor kinderbijslag.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×