Au pair

Een au pair is een persoon tussen de 18 en 26 jaar, die in een andere cultuur een gedeelte van de kinderopvang in een gezin op zich neemt. Een au pair kun je eigenlijk zien als een inwonende oppas.

All-round hulp

Een au pair wordt altijd opgenomen in het gezin en helpt ongeveer 30 uur per week mee in de opvang van de kinderen in hun eigen omgeving. Je kunt ook afspraken maken over licht huishoudelijk werk. Daarnaast moet je haar wel de mogelijkheid geven de taal te leren en om vrije dagen op te nemen. Je kunt een au pair zien als een inwonende oppas, die met je kinderen speelt, ze van en naar school brengt en alle klusjes doet die met de zorg van de kinderen te maken hebben.

Nederlandse wetgeving

Vergeleken met landen als Frankrijk en Engeland maakt Nederland weinig gebruik van au pairs. Dit heeft voornamelijk met de Nederlandse wetgeving en het betalingssysteem te maken. In Nederland mag je een au pair alleen zakgeld, kost en inwoning geven. In andere landen verdienen au pairs veel meer.

Een au pair vinden

De beste manier om een au pair te vinden, is door een au pair bureau in te schakelen. Let er op dat het bureau dat je kiest is aangesloten bij een organisatie als de Nederlandse Au Pair Organisatie.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×