Kinderopvangtoeslag

De overheid betaalt mee aan de kosten die je maakt voor de opvang van je kind(eren). Deze tegemoetkoming heet kinderopvangtoeslag en wordt geregeld in de Wet Kinderopvang.

Wanneer recht op kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag geldt voor dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud, buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen en opvang door ouderparticipatiecrèches of gastouders. Als je kind wordt opgevangen door een gastouder, moet de gastouder staan ingeschreven bij een gastouderbureau.

Daarnaast moet de instelling die de opvang verzorgt, zijn aangemeld door de gemeente bij het Landelijk Register Kinderopvang. Let op: wil je als stel kinderopvangtoeslag ontvangen? Dan moet je allebei werken.

Hoogte van kinderopvangtoeslag

Je kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Ook geldt er een maximumtarief voor kinderopvangtoeslag. Of je kinderopvangtoeslag kunt ontvangen en hoeveel je ontvangt, hangt af van:

  • Het inkomen dat jij en je eventuele toeslagpartner ontvangen
  • Je situatie. Werk je? Of volg je een opleiding of een traject naar werk? Dit geldt ook voor je toeslagpartner
  • Het aantal kinderen dat naar de opvang gaat
  • Het aantal opvanguren waarvoor je recht hebt op kinderopvangtoeslag

Je werkgever

Ook je werkgever is verplicht bij te dragen aan de kosten van kinderopvang. Deze werkgeversbijdrage ontvang je automatisch via de Belastingdienst. Je hoeft dus niets apart aan te vragen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×