Diarree

Baby’s en kinderen hebben vaak last van diarree. Je kind heeft diarree als zijn ontlasting dun en waterig is en vaker per dag voorkomt dan normaal. Vaak gaat diarree bij kinderen samen met overgeven en/of koorts en buikkrampen

Oorzaak van diarree

Vaak is een darminfectie de oorzaak van diarree. De ziekteverwekkers komen via de mond in de darmen, waar ze een ontsteking in de darmwand veroorzaken. Deze bacteriën kunnen overgedragen worden via ontlasting of speeksel, maar ook via het toilet, de vingers of het keukengerei. Ook kan je kind diarree krijgen als hij te veel vruchtensap drinkt. Vooral appelsap is een boosdoener.

Uitdroging

Als je kind diarree heeft, verliest hij veel vocht. Helemaal als hij ook koorts heeft en moet overgeven. Daarom is het belangrijk om genoeg te drinken, zodat hij niet uitdroogt. Vooral kinderen onder de twee jaar kunnen snel uitdrogen, namelijk binnen 24 uur. Bij kinderen ouder dan 2 jaar duurt het ongeveer 2 tot 3 dagen. Let er op dat je kind genoeg drinkt, regelmatig plast en kwijlt of huilt. Als dit nog allemaal goed gaat, is de kans op uitdroging klein.

Voorkom besmetting

Om diarree te voorkomen, is hygiëne erg belangrijk. Verschoon regelmatig de luiers van je kind en was na elke luier en eigen toiletbezoek je handen. Houd ook speelgoed, het aanrecht en het toilet goed schoon.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×