Koorts

Je kind heeft een normale lichaamstemperatuur als zijn temperatuur schommelt tussen de 36,5 en 37,5 °C. Wanneer zijn lichaamtemperatuur boven de 38 °C komt, heeft hij koorts. Koorts is een natuurlijke reactie van het lichaam op infecties of ziektes en bevordert het genezingsproces.

Koorts meten

Je kan het beste de lichaamstemperatuur meten via de anus. Dit is de meest betrouwbare manier. Je kan ook een oorthermometer gebruiken, maar die geeft niet altijd een correcte uitslag. Wanneer je kind koorts heeft, kan zijn lichaamstemperatuur oplopen tot 41,8 °C. De lichaamstemperatuur is ’s avonds vaak 1 graad hoger dan overdag.

Behandeling van koorts

Tegen koorts hoef je niet altijd wat te doen. Wel is het belangrijk dat je je kind genoeg laat rusten en drinken. Zorg er ook voor dat de kamer niet te warm is en trek je kind een luchtige pyjama aan. Je kind kan rillingen, hoofd- en spierpijn krijgen door de koorts of juist gaan zweten. In overleg met je huisarts mag je hem hier een paracetamol (zetpil) voor geven. Kinderen jonger dan 3 maanden mogen geen paracetamol.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×