Liesbreuk

Tijdens je zwangerschap ontstaat er bij de lies van je baby een uitstulping van het buikvlies via de buikwand. Ongeveer aan het einde van je zwangerschap verkleeft deze uitstulping voor een groot deel. Maar als dit niet is gebeurd, noemen we dit een liesbreuk.

Liesbreuk bij je kind

Als je kind een liesbreuk heeft, heeft hij pijn in de liesstreek. De pijn kan soms erg heftig zijn, waardoor je kind onrustig en zeurderig kan worden. Daarnaast kan hij ook minder gaan eten of drinken en vaker aandrang hebben om te poepen. Te vroeg geboren baby’s en jongens hebben vaker last van een liesbreuk dan meisjes.

Liesbreukoperatie

Om een liesbreuk te behandelen, moet je kind geopereerd worden. Meestal wordt je kind een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal dagen hangt af van de leeftijd van je kind en de eventuele bijkomende problemen. Tijdens de operatie gaat je kind onder algehele narcose. Via een sneetje wordt de breuk in de lies dichtgemaakt. Om de pijn na de operatie wat te verzachten, krijgen kinderen vaak ook een plaatselijke verdoving tijdens de operatie.
 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×