Mazelen

De mazelen is een besmettelijke ziekte, die via de lucht wordt overgebracht. Het virus komt in de lucht doordat een besmet iemand niest of hoest. Vanaf het moment dat je kind besmet is, duurt het ongeveer 8 tot 14 dagen voordat de eerste ziekteverschijnselen zich voordoen. Gelukkig komen de mazelen in Nederland bijna niet meer voor.

Symptomen van mazelen

De eerste symptomen van de mazelen zijn hetzelfde als die van een erge verkoudheid. Je kind heeft rode ogen, een loopneus, moet hoesten en is gevoelig voor licht. Daarna krijgt je kind grijsblauwe vlekjes op de binnenkant van zijn wangen. Een paar dagen later krijgt hij flinke huiduitslag, die begint bij de haargrens en achter de oren. Binnen een paar uur wordt de uitslag steeds erger, tot hij na een paar dagen vervaagt tot vaagbruine vlekken.

Gevolgen van de mazelen

De mazelen kunnen soms leiden tot een middenoorontsteking, longontsteking en soms zelfs een hersenbeschadiging. Helaas is er geen behandeling tegen de mazelen. Laat je kind daarom inenten tegen de ziekte. Met het BMR-vaccin (inenting tegen bof, mazelen en rode hond) wordt je kind beschermt tegen de mazelen.

Naar de huisarts

Denk je dat je kind de mazelen heeft? Ga dan meteen naar de huisarts. De huisarts kan je iets geven tegen de koorts en de pijn.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×