Ontstoken ogen

Als je kind een oogontsteking heeft, heeft hij een infectie aan zijn oogleden of het oogbindvlies. Het virus of de bacterie komt in de ogen terecht, doordat je kind bijvoorbeeld eerst met zijn vingers in zijn mond zit en daarna met zijn vingers in zijn oog. Ook kan je kind besmet raken als een ander besmet persoon niest of hoest.

Ontstoken ogen bij baby’s

Als je baby een ontstoken oog heeft, komt dit meestal door het traanbuisje. Normaal gesproken voert de traanbuis tranen af naar de neus. Bij pasgeboren baby’s is de traanbuis vaak nog afgesloten met een dun vliesje. Hierdoor kunnen de tranen niet goed weglopen en raakt het oog ontstoken. Als je baby een ontstoken oog heeft, komt er vaak vieze afscheiding uit zijn oog. Deze afscheiding bestaat uit ingedroogde tranen, vuil, slijm en vet.

Zeer besmettelijk

Een oogontsteking is erg besmettelijk. Heeft iemand in het gezin een oogontsteking? Dan moet die persoon zijn handen vaak en grondig wassen. Vooral kleine kinderen kunnen elkaar makkelijk besmetten.

Naar de huisarts

Je hoeft niet altijd met een oogontsteking naar de huisarts. Maar is het oog rood, roodomrand en heeft het oog meer afscheiding dan normaal? Dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×