Oorpijn

Kinderen hebben vaak oorpijn als gevolg van een ophoping van vocht in het oor, waardoor er druk komt te staan op het oor. Bij een middenoorontsteking wordt er te veel vocht geproduceerd en raakt het buisje tussen het oor en de neus verstopt. Als het vocht niet meer afgevoerd kan worden, zorgt dit voor oorpijn.

Herken een oorontsteking

Als je kind een oorontsteking heeft, kan hij vaak minder goed horen en heeft zijn oor een rode kleur. Ook kan hij door de pijn in zijn oor, erg prikkelbaar zijn. Baby’s en kleine kinderen met oorpijn grijpen vaak naar hun oren en hebben koorts. Gelukkig verdwijnt de koorts en de oorpijn bijna altijd weer binnen 3 dagen.

Naar de huisarts

Neem contact op met je huisarts als:

  • Je kind al langer dan 3 dagen oorpijn en koorts heeft
  • Dit de 3e keer binnen 6 maanden is dat je kind oorpijn heeft
  • Er al langer dan een week vocht uit het oor van je kind komt
  • Je kind onder de twee jaar is en oorpijn heeft
  • De oorpijn zo heftig is dat je kind troosteloos blijft huilen
Media Filter
rennie242

donderdag 14 mei 2015 19:53

Oorpijn door een apparaat dat irritant geluid maakt?

Weet iemand waarvoor deze vierkante apparaat voor dient? Uit dit toestel komt een irritant geluid. De herrie zorgt er voor dat de kinderen niet meer willen spelen achter ons huis. De buren willen niets kwijt over dit toestel. Ik heb een foto gemaakt van het toestel met luidspreker. 

 
rennie242 15 september 2016 16:12

Is het u inmiddels gelukt? Het blijkt om de tuinwachter te gaan. Het toestel slaat aan als iemand in de tuin loopt.

Dewi Sri 14 mei 2015 22:05

Hoi, Sorry dat ik even onder jou berichtje reageer hoor, want het heeft niets te maken met jou bericht. Maar ik ben net nieuw hier en ik kom er gewoon echt niet uit hoe ik zelf een onderwerp kan starten. Jou berichtje stond boven aan dus ik denk ik vraag het even aan jou. Zou jij me kunnen helpen want ik kan het echt niet vinden en ook geen FAQ waar het misschien in staat. Dankjewel en nogmaals sorry dat ik het onder jou berichtje plaats. Gr. Dewi

jennifer

zaterdag 3 januari 2015 15:11

Muizenverjager/kattenverjager met ultrasoon geluid?

Je kunt 'm in de baby kamer gebruiken staat er op internet. Maar ik vraag me af of het wel zo onschadelijk is zoals ze zeggen. Onze kinderen horen het apparaat terwijl het onhoorbaar zou zijn. De vraag is of je wel wat kunt verwachten voor 20 euro met onhoorbaar geluid? Muizenverjagers produceren vrij sterke geluidssterkte. Sommige krijgen last van hoofdpijn en migraine klachten. Zelfs tinnitus klachten. Wij vroegen ons af of er hier mensen zijn die een muizenverjager met ultrasoon geluid gebruiken? En zo ja, wat zijn jullie ervaringen met dit apparaat?

 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×