Pseudokroep

Pseudokroep is een ontsteking van het strottenhoofd en de keel, die veroorzaakt wordt door een virus. Je kind is het meest vatbaar voor pseudokroep als hij tussen de 3 maanden en 5 tot 6 jaar oud is. Opvallend is dat jongens vaker last hebben van pseudokroep dan meisjes.

Symptomen van pseudokroep

Als je kind pseudokroep heeft, kun je dit herkennen aan een blaffende hoest. Bij het inademen maakt de keel een gierend geluid en klinkt het als een zeeleeuw. Ook hoor je duidelijk dat je kind moeite heeft met ademen en soms krijg je ook koorts.

Wat te doen bij pseudokroep?

Als je denkt dat je kind pseudokroep heeft, moet je een paar dingen doen. Als eerste is het belangrijk om je kind gerust te stellen. Moeilijk kunnen ademen is voor hem eng, maak hem dus niet nerveuzer dan hij al is. Door je kind warm en helder drinken te geven, kan het slijm in de luchtwegen een beetje oplossen. Dit kan ervoor zorgen dat de klachten wat minder worden.

Medicatie

Als je kind pseudokroep heeft, kan de huisarts kan je kind medicatie voorschrijven. De medicatie kan de luchtwegen verwijden.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×