Verkoudheid

Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus dat de neus en keel aantast. Omdat er zo veel verschillende soorten verkoudheidsvirussen zijn, kan je kind er geen weerstand tegen opbouwen. Het enige wat je voor je kind kan doen is de klachten verlichten, door bijvoorbeeld:

   
 • Neusspray

Als je kind verkouden is, kun je een neusspray gebruiken. Let er wel op dat je alleen een neusspray met zoutoplossing gebruikt. De neusspray maakt het slijm los, zodat de luchtwegen weer vrij worden. Je kind kan hierdoor makkelijker ademen.

   
 • Neuspompje

Als de neus van je kind vol met snot zit, kan een neuspompje gebruiken. Met het pompje zuig je als ware het snot uit de neus. Knijp eerst in het pompje voordat je hem in de neus van je kind doet. Wanneer je dit niet doet, spuit je lucht in de neus van je kind. Vooral baby’s kunnen hiervan schrikken.

   
 • Wrijfmiddel

Je kan ook de rug en borst van je kind insmeren met een wrijfmiddel. Gebruik hier geen mentholcrème voor, maar kies voor een wrijfmiddel speciaal voor kinderen.

   
 • Hoofdeinde van het bed verhogen

Door het hoofdeinde van het bed te verhogen, kan je kind makkelijker ademen. Ook verminder je hiermee de druk op de oren. Daardoor zal je kind een stuk lekkerder slapen.

   
 • Extra drinken

Tijdens een verkoudheid verliest je kind meer vocht dan normaal. Om er voor te zorgen dat hij niet uitdroogt, is het verstandig om hem extra drinken te geven.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×