Waterhoofd

Een waterhoofd wordt veroorzaakt door een te grote hoeveelheid hersenvocht in de hersenholten. Het hersenvocht kan dan niet meer normaal worden opgenomen in de bloedbaan.

Oorzaken van een waterhoofd

Bij een waterhoofd is de hoeveelheid hersenvocht veel groter dan normaal en kan het niet goed worden opgenomen in de bloedbaan. Dit kan veroorzaakt worden door een blokkade in de hersenen. Hierdoor kan het hersenvocht niet goed doorstromen naar de bloedbaan. Ook kan je baby worden geboren met een waterhoofd doordat hij letsel heeft opgelopen bij de geboorte of doordat je baby in de baarmoeder of vlak na de geboorte een infectieziekte heeft opgelopen.

Wanneer is een waterhoofd te zien?

Als je baby een waterhoofd heeft, kan dit soms al worden opgemerkt door een echo tijdens je zwangerschap. Meestal wordt je dan doorverwezen naar een arts in een gespecialiseerd ziekenhuis. Daar wordt onderzocht of je baby daadwerkelijk een waterhoofd heeft. Wanneer het niet wordt opgemerkt tijdens je zwangerschap, wordt het vaak vlak na de geboorte opgemerkt.

Behandeling van een waterhoofd

De meest geschikte manier om een waterhoofd te behandelen is door middel van een operatie.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×