2e kraamdag

Op de tweede kraamdag mag je baby in bad. Dit is direct na de geboorte niet handig, omdat de huidsmeer nog in de huid moet trekken. Veel baby’s vinden het fijn om in bad te gaan, omdat het warme water ze herinnert aan het fijne gevoel in de baarmoeder.

Voeding geven

Probeer je baby te voeden op verzoek als je borstvoeding geeft. Geef je flesvoeding? Dan mag je baby op de tweede kraamdag 20 tot 25 CC per voeding hebben.

Zelf douchen

Heb je op de eerste dag nog niet gedoucht? Doe dit dan op je tweede kraamdag. Van een douche kan je ontzettend opknappen. Ga gerust op een stoel zitten onder de douche als je je nog zwak voelt. Ook kan je je partner vragen om je te helpen met wassen.

Zitten na een hechting

Ben je gehecht? Probeer dan op je beide billen te zitten. Dit kan flink pijnlijk zijn. Maar als je het niet doet, rem je het ontstaan van zwellingen niet goed af. Daarnaast is op je billen zitten ook goed voor de genezing van een eventuele scheur of knip.

Jouw ontlasting

Het is heel normaal als je nog geen ontlasting hebt. Vaak komt dit pas na een dag of 4. Dit komt doordat je bevalling je darmen heeft leeg geperst.

Rust

Neem samen met je partner af en toe de tijd om bij te komen. Jullie zijn beiden waarschijnlijk moe van alle gebeurtenissen en emoties.

Lees hier alles over de 3e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×