3e kraamdag

De derde kraamdag is vaak een wat rustigere dag. Dit omdat je je waarschijnlijk wat fitter voelt en je begint te wennen aan de zorg voor je baby. Op deze dag kan ook kan je bloedverlies wat afnemen.

Borstvoeding geven

Vanaf de 3e kraamdag komt je borstvoeding vaak goed op gang. Voedt je baby zodra hij hongersignalen afgeeft, zoals op zijn handen sabbelen, smakgeluiden maken en zoekend rondkijken.

Tepelkloven

Helaas kun je ook last hebben van tepelkloven. Probeer je tepels zo droog mogelijk te houden als je hier last van hebt. Om tepelkloven te voorkomen, moet je je baby goed aanleggen. Daarnaast is het verstandig om bij tepelkloven met blote borsten te slapen. Dit is goed voor de genezing.

Flesvoeding

Als je flesvoeding geeft, moet je je borsten zo veel mogelijk met rust laten. Draag een goed passende en ondersteunende bh. Zet tijdens het douchen niet de douchekop op je borsten. Dit stimuleert de melkproductie.

Geniet van je kraamhulp

Je baby zal nog veel slapen. Probeer tijdens zijn slaapje zelf ook te gaan slapen. Ook kan je je kraamhulp vragen om op je baby te letten, zodat jij en je partner zelf even kunnen slapen. De kraamverzorgster zal je weer wakker maken als je baby gevoed moet worden.

Lees hier alles over de 4e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×