4e kraamdag

Op de 4e kraamdag kan je baby nog steeds last hebben van geelzucht. Je kraamverzorgster zal de kleur goed in de gaten houden. Wanneer zij twijfelt over de kleur zal ze je verloskundige vragen om langs te komen.

Het hielprikje

Misschien krijgt je baby op de 4e kraamdag de hielprik. Meestal wordt het hielprikje tussen de 5e en 8e dag na de geboorte gegeven. Bij de hielprik wordt er een klein beetje bloed afgenomen. Dit bloed wordt onderzocht op een aantal aangeboren afwijkingen.

Kraamtranen

Heb je last van kraamtranen? Probeer dit niet te onderdrukken. Praat over je gevoelens en laat je tranen gewoon stromen. Kraamtranen gaan vanzelf weer over.

Eerste ontlasting

Vandaag zal je waarschijnlijk weer voor het eerst ontlasting hebben. Het is niet gek als je hier tegenop ziet, zeker als je hechtingen hebt. Meestal valt het achteraf enorm mee. Neem er de tijd voor en ga rustig op het toilet zitten. Probeer niet te drukken, maar laat het rustig komen.

Last van je hechtingen

Je kan veel last hebben van een bepaalde hechting. Als dit het geval is, kan je aan je verloskundige vragen of zij de hechting eruit wil halen. Vaak is het de achterste hechting waar je last van hebt. Wanneer de hechting eruit is, zal dat een grote opluchting zijn. Het nare, trekkende gevoel is vaak meteen weg.

Lees hier alles over de 5e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×