5e kraamdag

Veel vrouwen ervaren de 5e kraamdag als een rustige dag. Je voelt je steeds fitter en het verzorgen van je baby gaat ook steeds beter.

Gewicht van je baby

Waarschijnlijk komt je baby vanaf vandaag weer aan in gewicht. Als je borstvoeding geeft, kan het zijn dat je baby niet snel aankomt. Dit komt doordat je melkproductie nog niet optimaal is en maakt niets uit. Hou alleen in de gaten dat hij niet afvalt. Als je baby straks opeens grote sprongen in gewicht maakt, is dat een teken dat je melkproductie goed op gang is.

Ontlasting van je baby

Vanaf vandaag moet de ontlasting van je baby geel gaan kleuren. Als je baby nog steeds zwarte ontlasting heeft, moet je contact opnemen met je verloskundige. Dit betekent namelijk dat je baby te weinig voeding binnenkrijgt.

Let op jezelf

Ook al voel je je fit, houd nog voldoende rust. Je lichaam is nog lang niet hersteld. Vrouwen die vanaf dit moment weer zelf de was gaan doen of het bed opmaken, komen zichzelf na de kraamperiode vaak flink tegen. Geef jezelf niet alleen tijd om je lichamelijk te herstellen, maar ook mentaal. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je straks een terugslag krijgt.

Lees hier alles over de 6e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×