6e kraamdag

Je kunt je al aardig redden met je baby. De kraamverzorgster kijkt eigenlijk alleen nog maar over je schouder mee. Je redt het prima en bent al aardig gewend aan het moederschap.

Hechtingen

Heb je nog hechtingen? Dan mogen deze er misschien vandaag wel uit. De hechtingen eruit halen, voelt even naar. Maar daarna is het een grote opluchting.

-----

Tip!

Vergeet niet je huid goed te verzorgen, ook na de bevalling. Door te smeren met een verzorgende balsem, zoals de Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem, houd je je huid soepel en versnel je het herstelproces. Lees hier meer over de balsem van Bepanthen ->

-----

Wennen aan bewegen

Wanneer je afgelopen dagen nog veel op bed hebt gelegen, is het verstandig om vanaf vandaag wat meer in beweging te zijn. Laat je lichaam weer wennen aan de lichaamsactiviteit. Ga wel tussenmiddag nog even op bed liggen om te rusten.

Het navelstompje

Waarschijnlijk is het navelstompje ondertussen zwart en aardig ingedroogd. Meestal valt het navelstompje er tussen dag 6 en 8 vanzelf af. Als het navelstompje eraf valt, kan er een beetje pus en bloed vrij komen. Houd het navelstompje schoon met een gaasje en ontsmettingsmiddel. Gebruik een ontsmettingsmiddel op waterbasis. Daarnaast is het belangrijk om de luier onder het navelhofje te houden. Wanneer het navelstompje eraf is en alles er mooi en droog uit ziet, hoef je er verder niks meer aan te doen.

Lees hier alles over de 7e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×