7e kraamdag

Je baby is alweer een week oud. Als hij bij de geboorte een bult op zijn hoofd had of opgezwollen ogen had, is dat nu waarschijnlijk verdwenen. Je baby vindt het nog erg fijn om dicht bij zijn ouders te zijn. Het liefst wordt hij de hele dag geknuffeld, zo voelt hij zich veilig en getroost.

Blijf rustig aan doen

Waarschijnlijk ben je nog snel moe. Dit zal nog wel een aantal maanden duren. Daarom is het verstandig om een middagdutje in je dagprogramma te houden. Wanneer je het gevoel hebt nog niet veel en goed uit bed te kunnen komen, moet je dit met je verloskundige bespreken. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Geen kraamverband meer

Waarschijnlijk is kraamverband vanaf nu verleden tijd. Een gewoon maandverbandje is voldoende om je bloedverlies op te vangen. Houd goed in de gaten of je na het verlies van een stolsel niet na blijft bloeden. Als dit wel het geval is, moet je contact opnemen met je verloskundige.

Borstvoeding

Gaat het borstvoeden nog steeds niet helemaal goed? Bespreek dit met je kraamverzorgster en neem eventueel contact op met een lactatiekundige.

Lees hier alles over de 8e kraamdag

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×