8e kraamdag

Dit is je laatste dag met de kraamverzorgster, vaak een dag met gemengde gevoelens. Straks ben je samen met je gezin, maar is er geen kraamverzorgster meer die je helpt en die je alles kunt vragen. Best spannend dus!

Afsluitend gesprek

Waarschijnlijk komt vandaag je verloskundige voor het laatst langs. Meestal vindt er een afsluitend gesprek plaats en wordt er een afspraak gemaakt om binnen een paar weken op nacontrole te komen.

Bloedverlies

Je bloedverlies kan tot 6 weken na de bevalling aanhouden. Ook kun je nog steeds flinke stolsels verliezen. Wanneer je het niet vertrouwt, kun je altijd contact met je verloskundige of eventueel huisarts opnemen. Let op: als je veel in beweging bent, kan het bloedverlies tijdelijk toenemen.

De eerste keer seks

Je kunt het beste de eerste 6 tot 8 weken na de bevalling nog geen seks hebben. Je baarmoedermond is nog niet helemaal gesloten. Als je toch seks hebt, kan er een infectie optreden. De penis brengt namelijk altijd bacteriën met zich mee.

Je bekkenbodemspieren

Door de bevalling hebben je bekkenbodemspieren een flinke klap gehad. Het is belangrijk om deze spier weer in conditie te krijgen, hiervoor zijn speciale oefeningen. Je krijgt dan weer beter controle over je urine en ontlasting.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×