De kraamperiode

De eerste 10 dagen na je bevalling wordt de kraamweek genoemd. Tijdens deze periode zullen je verloskundige en de kraamhulp zowel jou als je baby in de gaten houden. Daarnaast zal je kraamhulp je allerlei tips en adviezen geven.

Hielprik

Als je baby tussen de 5 en 8 dagen oud is, krijgt hij de hielprik. Hierbij wordt er wat bloed afgenomen, wat wordt onderzocht op een aantal aangeboren aandoeningen.

Gehoortest

De gehoortest zal in de eerste week na de geboorte plaatsvinden. Er wordt gekeken of je baby eventuele gehoorproblemen heeft. Tijdens de test krijgt je baby een dopje in zijn oor. Dit dopje bevat een luidsprekertje dat geluiden afgeeft. Een gezond oor geeft bij het horen van de geluiden trillingen af. Deze trillingen worden door het dopje geregistreerd.

Je baby

De kraamtijd bestaat voor je baby vooral uit eten en slapen. Een voldragen baby weegt bij de geboorte tussen de 2,5 en 4,5 kilo. De eerste week zal het gewicht van je baby dalen. Hij mag maximaal 10 procent van zijn geboortegewicht verliezen. Na die week zal zijn gewicht toenemen.

Aangifte doen

Je moet je baby binnen 3 werkdagen na de geboorte aangeven bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waarin je kind geboren is.

Media Filter
doortje dorothea

maandag 17 november 2014 21:31

Heb geen klik met kraamverzorgster

Ik ben zelf kraamverzorgster maar af en toe krijg je savonds en telefoontje van kantoor met de opmerking dat er geen klik is

Bv vandaag een uurtje naar nieuw gezin alles Door gesproken niks aan de hand en dan ineens een telefoontje dat je niet weer hoef te komen

In principe ook wel weer netjes Door het zo snel te zeggen alleen Ik snap het soms niet wat doe ik dan verkeerd

Beer86 18 november 2014 10:11

Ik denk niet dat dat zo zeer aan jou ligt. Het moet gewoon klikken en goed voelen voor het gezin. Een mens past nou eenmaal niet bij iedereen. Als het jou vaker overkomt dan bij anderen kun je misschien eens bespreken met je leidinggevende hoe of wat.

Probeer het je zelf niet aan te trekken. Evalueer dat uurtje bij het gezin voor jezelf zijn er dingen die je anders kon doen?

marit de wit

maandag 4 augustus 2014 12:28

geen klik met kraamverzorgster?

Dag allemaal, 

Voor een bekend opvoedkundig tijdschrift zoek ik vrouwen die zwanger zijn van de tweede en het deze keer anders willen aanpakken als het gaat om de kraamperiode. Had je bij de eerste geen klik met de kraamverzorgster, maar durfde je dat niet kenbaar te maken, en ben je dat nu wel van plan? Dan zou ik je graag telefonisch willen interviewen. Je hoeft niet op de foto. Tekst kun je voor plaatsing lezen. Interesse? Mail naar: de_wit_marit@hotmail.com 

Sandra

woensdag 25 juni 2014 16:03

Help je huid herstellen met Bepanthen

De Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem helpt je huid herstellen na de zwangerschap. De Provitamine B5 in de balsem dringt diep door in je huid, voedt de huid en ondersteunt zo het huidherstel. Ideaal dus als je striae aan je zwangerschap hebt overgehouden.

 

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×