Kraamtranen

Veel vrouwen verwachten na de geboorte van hun baby een roze wolk. Maar veel nieuwe moeders voelen zich huilerig en in de war. Dit is heel normaal en noemen we kraamtranen. Vaak komen kraamtranen 2 tot 3 dagen na de bevalling. Kraamtranen kunnen een paar uur duren, maar ook een week.

Oorzaak van kraamtranen

Je hebt last van kraamtranen, doordat je lichaam in een korte tijd grote veranderingen heeft doorgemaakt. Niet gek dat je even niet zo lekker in je vel zit. Je hebt last van hormonen, slaapgebrek, overgevoeligheid en daar bovenop net een bevalling gehad.

Symptomen van kraamtranen

Vaak kun je kraamtranen herkennen aan onverklaarbare huilbuien, slapeloosheid, een wisselend humeur en negatieve gedachten. Ook kun je verdrietig, prikkelbaar en overgevoelig zijn.

Wat doe je er tegen?

Realiseer je dat kraamtranen vaak maar 2 tot 3 dagen duren. Accepteer de tranen en laat het over je heen komen. Probeer ook zo veel mogelijk rust te nemen en laat je lekker verwennen. Ook is het belangrijk dat je over andere dingen blijft praten dan alleen over je baby.

Postnatale depressie

Bij sommige vrouwen gaat het negatieve gevoel niet vanzelf weg. Je hebt dan misschien last van een postnatale depressie. Neem contact op met je huisarts als de kraamtranen een langere tijd aanhouden.

Media Filter
Elaine85

maandag 3 oktober 2016 19:34

PTSS na de bevalling

Het is belangrijk om niet alleen bewust te zijn van postnatale depressie, maar ook van bevallingstrauma! Let op, lees meer op http://stichtingbevallingstrauma.nl/

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×