ADHD

ADHD is een aandachts- en concentratiestoornis en staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. De oorzaak van ADHD kan een kleine hersenbeschadiging of hersendysfunctie zijn. De stoornis komt bij ongeveer 1 op de 10 kinderen voor.

Concentratie en aandacht bij ADHD

Als je kind ADHD heeft, is hij heel snel afgeleid door dingen die in zijn omgeving gebeuren. Ook kan hij zijn gedachten vaak niet bij één onderwerp houden. Dit kan natuurlijk problemen op school opleveren. Het kan ook het geval zijn dat je kind juist heel erg gefocust is op één onderwerp. Hij kan zijn gedachten dan niet meer van dat onderwerp afhalen.

Niet nadenken over de gevolgen

Voor een kind met ADHD is het moeilijk om de gevolgen van zijn daden te overzien. Hij handelt vaak zonder er bij na te denken. Ook zijn kinderen met ADHD vaak impulsief en kunnen ze moeilijk een scheiding maken tussen wat erg en minder belangrijk is. Ook kunnen ze moeilijk in stapjes denken, waardoor ze lastig planmatig kunnen werken.

Omgaan met ADHD

Het kan erg moeilijk zijn om om te gaan met een kind met ADHD. Dit geldt zowel voor jou als ouder als voor andere kinderen. Tegenwoordig zijn er gelukkig instanties waar je informatie, steun, begrip en hulp geboden krijgt.

Medicatie tegen ADHD

Sommige kinderen met ADHD krijgen Ritalin om hun drukke gedrag te onderdrukken.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×