Ontwikkelingsstoornissen

Over het algemeen ontwikkelt je kind zich in een redelijk gelijk tempo. Maar de ontwikkeling kan ook afwijkend verlopen. We spreken dan van een ontwikkelingsstoornis. Een ontwikkelingsstoornis hoeft niet altijd ernstig te zijn. 

Soorten ontwikkelingsstoornissen

  • Spraakstoornissen
  • Achterstand in de geestelijke ontwikkeling
  • Leerproblemen
  • Stoornissen van de zintuigen
  • Gedragsstoornis
  • Slechte beheersing van de spieren

Wel of geen ontwikkelingsstoornis?

Waarschijnlijk ben jij als ouder de eerste die merkt dat er iets aan de hand is met je kind. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo, dus er hoeft niet altijd sprake te zijn van een ontwikkelingsstoornis. Wanneer je twijfelt of je kind een ontwikkelingsstoornis heeft, kan je een afspraak maken bij het consultatiebureau of je huisarts. 

Behandeling van een ontwikkelingsstoornis

Voor een ontwikkelingsstoornis zijn verschillende behandelingen mogelijk. Het hangt er vanaf wat voor soort stoornis je kind heeft. Je kind kan bijvoorbeeld behandeld worden door een logopedist of een ergotherapeut. Het hangt allemaal af van de soort stoornis en de ernst ervan. 

Media Filter
dorinedepaepe

dinsdag 1 december 2015 15:22

Williams Beuren vermoeden

Dag allen,

Wij zijn trotse ouders van een 16 maand oud zoontje. 

Hij zit momenteel wat achter in ontwikkeling en spraak, zit flink maar maakt geen aanstalten tot kruipen, staan of stappen. Sinds een weekje zijn nog maar pas de medeklinkers aan de beurt. 

Op aanraden van de kinderarts gingen we naar medische genetica waar het vermoeden van het Williams Beuren syndroom werd vermeld. Nu wachten we de resultaten van de genetische testen af maar dit duurt 2 maanden! Het is verschrikkelijk zo lang in onwetendheid te zitten.

Zijn er nog mensen hier met deze ervaring?

Zijn er mensen bij wie dit vermoeden niet werd bevestigd door de bloedresultaten? Of moet ik hier eerder uitgaan van het feit dat hij dit syndroom wel zou hebben? pfff, ondraaglijk zoiets.

Bedankt voor alle reacties!

Groeten

Dorine

dorinedepaepe 7 december 2015 10:28

Bedankt!!!

rankietankie 1 december 2015 19:43

Ik heb geen ervaring, maar heel veel sterkte!

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×