Zindelijkheidstraining

Je kind is toe aan zindelijkheidstraining zodra hij zelf aangeeft wanneer hij een vieze luier heeft. Meestal is dit rond de 2 jaar oud. Het is normaal als het een half jaar duurt voordat je kind volledig zindelijk is. Bij sommige kinderen duurt het zelfs nog wat langer. Je kunt het ook uit jezelf proberen. Je merkt snel genoeg of je kind er klaar voor is of niet.

Beginnen met zindelijkheidstraining

Bij zindelijkheidstraining ga je je kind leren om te plassen en poepen op een potje of op het toilet. Het uiteindelijke doel is dat je kind zowel overdag als ’s nachts droog blijft. Omdat zindelijkheidstraining veel tijd en energie vraagt, is het verstandig om te starten als je er de tijd voor hebt. Tijdens een vakantie bijvoorbeeld. Ook een goed moment om te starten is als je kind naar de peuterspeelzaal gaat. Hij ziet daar oudere peuters ook naar het toilet gaan. Dit zal hem motiveren.

Het potje

De meeste kinderen starten op het potje. Zet het potje op een plek waar je kind zich op zijn gemak voelt. Laat het potje zien en laat je kind er met zijn kleren aan even op zitten. Zo kan hij even wennen. Probeer daarna op een ander moment je kind aan te moedigen om zonder luier op het potje te gaan zitten. Is de eerste plas een feit? Laat hem zien dat je super trots bent. Blijf je kind ook de keren daarna altijd prijzen. Laat nooit teleurstelling zien als het je kind een keer niet lukt.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×