Ontzwangeren

Na je bevalling kan je het gevoel hebben dat je in een ‘vreemd’ lichaam zit. Dit komt allemaal doordat je lichaam moet ontzwangeren. Je moet na de geboorte van je baby zowel fysiek als lichamelijk ontzwangeren.

Obstipatie 

Je kunt na je bevalling last hebben van erg pijnlijke obstipatie. Probeer je ontlasting dun te houden, door veel water te drinken en vezelrijk te eten. 

Striae

Heb je zwangerschapsstriemen overgehouden aan je zwangerschap? Vervelend! Nu zijn de strepen nog paars, maar door goed smeren met een hydraterende balsem, kun je minder zichtbaar maken. Ze worden dan doorzichtig en je huid herstelt zich langzaam. Jammer genoeg verdwijnen de striemen nooit helemaal.

Spierpijn

Het is heel normaal om spierpijn te hebben. Je hebt tenslotte net een bevalling gehad, wat fysiek erg zwaar is. Zorg er daarom voor dat je een goede houding hebt.  

Haaruitval

Schrik niet als je veel haar in het doucheputje vindt. Door de hormonen heb je tijdens je zwangerschap bijna geen last van haaruitval gehad. Na de zwangerschap wordt dat ingehaald. 

Hoofdpijn

Veel vrouwen hebben de dagen na de bevalling last van hoofdpijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld hormoonschommelingen of schildklierproblemen. Heb je aanhoudende hoofdpijn? Maak dan een afspraak bij de huisarts. 

Mentaal ontzwangeren

Verwacht niet dat je na de bevalling op een roze wolk leeft. Het leven met een baby is namelijk niet altijd geweldig. Je bent net moeder en moet nog wennen aan de nieuwe situatie. Ook de gebroken nachten maken je humeur er niet beter op. Maak je geen zorgen. Deze negatieve gedachten en gevoelens trekken na één of meerdere dagen vanzelf weer weg. 

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×