Reflux

Ongeveer 90 procent van alle baby’s heeft in meer of minder mate last van reflux. Als je baby hier last van heeft, moet hij veel spugen en komt zijn eten naar boven. Dit komt doordat je baby nog geen goed ontwikkelde sluitspier tussen zijn slokdarm en maag heeft.

Symptomen van reflux

Je baby heeft hoogstwaarschijnlijk last van reflux als hij:

 •  
 • Slecht slaapt
 •  
 • Veel spuugt
 •  
 • Veel huilt
 •  
 • Regelmatig moet kokhalzen
 •  
 • Snel na de fles weer wilt drinken
 •  
 • Veel slikt
 •  
 • Moet hikken
 •  
 • Rare en pijnlijke gezichten trekt

Gewone reflux

Wanneer je baby last heeft van gewone reflux moet hij vaak spugen. Ook is wat eruit komt vaak al verzuurd. Dit komt door de niet goed ontwikkelde sluitspier tussen zijn maag en slokdarm. Deze vorm van reflux gaat meestal binnen een jaar weer over, omdat de sluitspier dan volgroeid is.

Verborgen reflux

Bij deze vorm van reflux komt de maaginhoud van je baby wel naar boven, maar spuugt je baby het niet uit. Dit omdat het vaak weer terugzakt. Je baby krijgt hier een branderig gevoel van, doordat de verzuurde melk in de slokdarm terecht komt. Herkenbare symptomen zijn flinke huilpartijen, veel slikken en hikken.

Wat kun je doen tegen reflux?

Als je denkt dat je baby reflux heeft, is het verstandig om langs de huisarts te gaan. Voor baby’s met reflux bestaan er speciale maagzuurremmers. Vaak helpt het ook om de voeding van je baby in kleine beetjes over de dag te verspreiden.

Media Filter
anoniem001

vrijdag 6 mei 2016 22:37

oplossingen reflux, uit eigen ervaring bij mn dochtertje

Maagklepje kan open staan met reflux. Bij mn dochtertje hielp osteopathie meteen... 

Reflexen zitten te ver naar voren in de mond, wegens eventueel te vroeg geboren, dat kan na 2 jaar geopereerd als nodig is, maar soms helpt het voldoende om de maagklep met osteopathie dicht te laten masseren, zodat die functioneert en goed sluit... dan blijft het gevoelig in de keel. Vermijd dwingen met eten en drinken en leef op het gevoel, vol is vol...anders spugen ze toch... meestal groeien kinderen over de heftigste overgeefmomenten heen na 2 jaar en is opereren niet nodig... wat meer overgeven dan anderen is dan geen rede tot operatie...

allergien kunnen extra laten overgeven... mijn dochtertje had en reflexen naar voren in de mond, en allergieen (gluten, koemelk en soja) en maagklepje open, ondanks na 38 weken geboren te zijn en dat niet ernstig vroeg is... 

in nieuwegein zitten fantastische kinderartsen die met Utrecht kinderziekenhuis samen werken en overleggen samen en helpen je meteen dezelfde dag! Na infuus en heel ziek te zijn van en een rotavirus en geen oplossing tegen reflux in Gorinchem gingen wij over uit eigen beweging naar nieuwegein, gorinchem wilde nog een week infuus, waar ze steeds zieker van werd... Nieuwegein had na een lang bezoekje dezelfde dag en een medicijn en alle uitleg en meteen gaf ze niet meer de hele dag over... wel veel, maar niet de hele dag... dat medicijn nam ze een aantal maanden... 

osteopathie daar kwamen we toevallig, mn zoon heeft een te klein hoofdje en daar bij die therapie was er meteen na 1 behandeling 2 cm groei... zn spieren zijn zwak en daardoor is hij overbelast en zo heftig dat hij te strakke spieren rondom het hoofd had... omdat hij al jaren geen hoofdgroei had en ineens enorme hoofdgroei had, dankzij een fantastische vrouwelijke osteopaat in houten, besloot ik mn dochter ook eens te laten behandelen... na 1 behandeling ging de maagklep beter dicht en gaf ze heel weinig over... 

ook vonden we een dietist, na 2 dietisten eindelijk het juiste complete dieet en was overgeven al nog minder voorkomend... 

nu geeft ze eindelijk amper over... sinds haar zesde ongeveer... (ze is 9)

Corina van Beek

donderdag 12 juni 2014 21:29

Niersintificatie

Hallo moeders,

Heeft iemand van jullie ervaring met een DMSA-scan? Mijn zoontje is op tien januari geboren en kreeg op de 12e dag urinewegontsteking. Daarom heeft hij met ongeveer drie maanden een nier-echo gekregen; en nu hebben we een oproep gehad voor de scan, want daar moet hij een half jaar jong voor zijn.

Nu vraag ik me af of dat radio-actieve spul, wat wordt ingespoten, niet schadelijk kan zijn. Er is me namelijk gevraagd of ik het aan wil geven als ik zelf zwanger ben en ik mag niet iemand meenemen die zwanger is. Ik weet niet zeker of ik die scan wel uit moet laten voeren. Hij heeft verder geen ontsteking meer gehad.
(Hij heeft sindsdien wel moeite met zijn ontlasting, wat veroorzaakt kan zijn door de antibioticakuur die hij kreeg! Lees "U kunt veel meer dan u denkt" geschreven door Hans Moolenburgh)

Alvast bedankt voor je reactie!

Groetjes Corina

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×