Auto

Tijdens je zwangerschap kun je gewoon reizen met de auto. Wel moet je voor je eigen comfort en dat van je baby een paar dingen aanpassen. Laat je bijvoorbeeld in de laatste maand van je zwangerschap liever rijden. In de laatste maand wordt het vruchtwater minder, waardoor je baby meer kans loopt op verwondingen als je een ongeluk krijgt.

Ongemakken in de auto

Houd er rekening mee dat hoe dikker je wordt, hoe meer ongemakken je zult ervaren in de auto. Je moet bijvoorbeeld wat vaker stops maken om je benen te strekken. Dit is belangrijk om je bloedsomloop op gang te houden. Daarnaast voorkomt het trombose. Ook kan je van lang stilzitten, last krijgen van je rug en bekken. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je je stoel in slaapstand kunt zetten. Zo kun je even gaan liggen als dat nodig is. Dit kan natuurlijk alleen als je niet zelf rijdt.

Zwanger en autogordel dragen

Blijf tijdens je zwangerschap altijd een gordel dragen in de auto. De gordel vormt geen gevaar voor je baby. Doe de gordel niet dwars over je buik, maar onder je buik. Als je de gordel toch dwars over je buik doet, kan de gordel te veel druk uitoefenen op je buik. Het schuine gedeelte van de gordel draag je zoals normaal.

Media Filter
Jelliej

maandag 13 juni 2016 12:27

Maxi-Cosi Tobi

Ik heb ergens in een oud onderwerp gelezen dat er bij mensen de Maxi-Cosi Tobi niet meer in de ligstand ging. Nu had er iemand de oplossing gevonden door het verschuiven van een pinnetje. Ik heb hetzelfde probleem, maar vroeg me af of iemand me een foto van de open onderkant kan sturen, zodat ik kan zien of ik het goede pinnetje doe verschuiven. Gewoon als zelfbevestiging. Alvast bedankt!

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×