Citytrips

Nog even een weekendje weg voor de baby komt, natuurlijk een heerlijk idee. Maar bedenk van te voren dat zwanger zijn en op citytrip gaan heel anders is. Je loopt en bekijkt vaak veel, bedenk vooraf of je denkt dit aan te kunnen.

Zwanger met het vliegtuig

Het is geen probleem om te vliegen tijdens je zwangerschap. Houd wel rekening met het beleid van de vliegmaatschappij waarmee je vliegt. Veel vliegmaatschappijen vervoeren geen vrouwen die 36 weken of langer zwanger zijn. Bij sommige vliegmaatschappijen geldt dat zelfs vanaf 34 weken.

Vooraf naar je huisarts

Bespreek vooraf je reisplannen met je huisarts. Vaak is reizen geen probleem, maar bij risicozwangerschappen wel. Vraag ook of er extra voorzorgsmaatregelen zijn waar je rekening mee moet houden. Vraag je huisarts  naar een schriftelijke verklaring dat je zwanger en gezond genoeg bent om te reizen. Neem deze verklaring mee op reis. In het vliegtuig kan er vanaf 28 weken zwangerschap naar je schriftelijke verklaring worden gevraagd.

Zwanger met de auto

Als jullie met de auto gaan, is het verstandig dat je niet zelf rijdt. Je kunt van lang stilzitten last krijgen van je rug en bekken. Het is dan fijn als je je stoel even in de slaapstand kan zetten. Ook is het verstandig om elke 2 uur een stop te maken. Loop dan even een stukje om je bloedsomloop op gang te houden.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×