Verre reizen

Als je tijdens je zwangerschap een verre reis wilt maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je mag bijvoorbeeld vanaf 36 weken zwangerschap niet meer reizen met het vliegtuig.

Het plannen van je reis

Kies liever een niet te warme bestemming of ga tijdens het tussenseizoen. Het is verstandig om hoge temperaturen te vermijden. Is de bestemming vastgesteld? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Afhankelijk van je bestemming en manier van reizen, gelden er namelijk bepaalde reisadviezen. Vraag je huisarts ook om een schriftelijke verklaring dat je zwanger bent en gezond genoeg bent om op reis te gaan.

Voorafgaand aan de reis

Gaan jullie met het vliegtuig? Check dan van te voren het beleid ten aanzien van zwangere vrouwen van de vliegmaatschappij waar je mee wilt vliegen. Daarnaast is het verstandig om bij je zorgverzekeraar na te vragen of je documenten mee moet nemen als je naar het buitenland gaat. Ook is het raadzaam om voldoende geneesmiddelen en je zwangerschapsdossier mee te nemen.

Zwanger met het vliegtuig

Zorg dat je bij het instappen je schriftelijke verklaring van de huisarts bij de hand hebt. Vanaf 28 weken zwangerschap kan de vliegmaatschappij hier naar vragen. Kies in het vliegtuig voor een stoel aan het middenpad en strek tijdens je vlucht regelmatig je benen. Drink daarnaast voldoende water.

Aangekomen in het buitenland

Eenmaal op je bestemming aangekomen, is het belangrijk dat je voorzichtig bent met de zon en voldoende drinkt. Let ook op met voedsel.

Media Filter
Isabelle86

zondag 14 augustus 2016 16:10

Vakantie Zanzibar

Hoi allemaal,

In oktober gaan we met ons  zoontje op huwelijksreis naar Zanzibar. Ons zoontje is dan 7 maanden oud. Is er iemand weleens in Zanzibar of Afrika geweest met een baby? Wie weet of ze daar bijvoorbeeld luiers hebben?

Groetjes,

Isabelle 

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×