Vliegen

Vliegen tijdens je zwangerschap is niet gevaarlijk. Vlieg alleen liever niet te vaak. Als je vliegt, word je blootgesteld aan kosmische straling. Deze straling kan je embryo beschadigen, hij is hier vooral rond de bevruchting gevoelig voor. Vlieg het liefst tijdens je tweede trimester. De kans op vroeggeboorte of een miskraam is dan zeer klein.

36 weken zwanger & vliegen

Het wordt afgeraden om vanaf 36 weken zwangerschap  te vliegen. Je riskeert dan een bevalling in de lucht. Om die reden weigeren veel vliegmaatschappijen vrouwen die langer dan 36 weken zwanger zijn. Sommige vliegmaatschappijen hebben deze grens op 32 weken liggen. Als je zwanger bent van een meerling mag je vanaf 32 weken zwangerschap niet meer vliegen.

Zwangerschapsverklaring

Ben je 28 weken of langer zwanger? Breng dan voor je vliegreis een bezoek aan je huisarts. De huisarts controleert of je voldoende gezond bent om te vliegen. Wanneer dit het geval is, zal hij je een zwangerschapsverklaring mee geven. Hierin staat dat je uitgerekende datum en je gezondheid genoteerd. Deze schriftelijke verklaring moet getekend zijn door je huisarts en mag niet ouder zijn dan 5 dagen. De vliegmaatschappij waarmee je vliegt, kan naar deze verklaring vragen.

Tijdens het vliegen

Kies tijdens het vliegen het liefst voor een stoel aan het gangpad. Zo kan je regelmatig even opstaan om je benen te strekken. Ga ook af en toe een stukje lopen. Dit is goed voor je bloedsomloop. En drink tijdens de reis ook voldoende water.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×