Schoonmoeders

Veel vrouwen hebben wel eens een akkefietje met hun schoonmoeder, zeker als het op de opvoeding van je kind aankomt. Maar weet dat je schoonmoeder in de meeste gevallen probeert haar kennis en ervaring te delen en je wil helpen.

Te veel bemoeienis van je schoonmoeder

Soms heb je het idee dat je schoonmoeder alles beter weet. Probeer hier rustig een gesprek over aan te gaan en maak duidelijk welke regels jij echt belangrijk vindt. Natuurlijk kan er bij opa en oma niet op alles gelet worden, dus wees zelf ook flexibel. Welke dingen kun je wel leren van je schoonmoeder? Accepteer hulp waar dit kan.

Als je schoonmoeder er te weinig is

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist meest aandacht en belangstelling van je schoonmoeder zou willen. Vaak wil je dit vooral voor je kind(eren). Wordt niet boos op je schoonmoeder, maar begin een goed gesprek. Door een ruzie kan de situatie juist verslechteren. Heeft het gesprek niet geholpen? Probeer de situatie te accepteren en laat je schoonmoeder is haar waarde.

Media Filter
Ik Duzz

donderdag 3 juli 2014 12:26

Niet schoonmoeder maar moeder…

Ik heb geen schoonmoeder die hier in de buurt woont.
Wel heb ik een overheersende moeder.

We wonen op zo'n afstand dat als ze bij ons komt ze meteen blijft slapen.
Nu is ze de laatste keer boos weg gegaan.

Ze kan niet accepteren dat wij onze kinderen op onze manier opvoeden en de huishouding en zo ook op onze manier doen. En ja als ik eerlijk ben dan kan er in de huishouding echt wel het een en ander beter al weten we, en ook mijn moeder, waarom dat niet echt loopt zoals het hoort.

De zomer vakantie had ze voor zichzelf al helemaal gepland, veel en vaak bij ons om te 'helpen' zonder uberhaupt eerst te vragen hoe ik de vakantie voor me zie.
Maar ook qua opleiding, ben op dit moment huismoeder en ben daar happy mee. Wil wel weer iets gaan doen volgend jaar als de jongste ook naar school gaat.
Wat weet ik nog niet maar mijn moeder is al opleidingen aan het zoeken want de opleiding psychologie lijkt haar echt wel iets voor mij.

Heb haar de laatste keer gezegd dat het aan ons is hoe wij met de kinderen omgaan en ook de huishouding. Dat kon ze niet hebben.

Dus nu komt ze niet meer. Ze heeft me gebeld en een beetje gevraagd hoe nu verder. Heb gezegd dat ik dat niet weet dat ik alleen weet dat ik niet meer wil zoals het is gegaan. Dat het ons gezin is met onze regels en zo en of ze accepteert dat of ze komt niet.

Waarop ze antwoord ok dat is duidelijk, dat is jouw keus. Maar meteen terug geworpen dat het onze beider keus is. Dat ik kan zeggen wat ik niet meer wil en dat het haar keuze is om zich wel of niet te schikken daarin.
Was ze het niet echt mee eens.


Het stomme is, aan de ene kant voelt het goed, kom eindelijk op voor mezelf ipv altijd proberen te voldoen aan wat ze van mij verwacht. En niet durven zeggen als het voor mij niet goed voelt.
Aan de andere kant ben ik verdrietig. Voelt het als een afscheid.
Maar ik wil echt niet terug naar hoe het altijd ging, een moeder die mijn gezin totaal overneemt. En daarbij steeds maar herhaalt wat ik allemaal fout doe.

Ja het is ook echt een afscheid, een afscheid van dat afhankelijke meisje dat zo graag erkenning wou, onvoorwaardelijke liefde wou voelen, gerespecteerd voor wie ze was.
De volwassen vrouw gaat nu staan en trekt haar grensen

PCOSmama 12 juli 2014 7:12

Ik vind jou dapper en heel volwassen.  Blijf duidelijk, blijf kritisch, ook naar jezelf, en dan zal het echt goed komen. Aanpassen kost tijd, ook voor jouw moeder. Zeg haar eens dat je van haar houdt. Of dat je dr lief vindt wink
Maar blijf duidelijk over wat jij wel en niet duldt in je huis. Liefs!

Ik Duzz 8 juli 2014 20:19

Dank je Mmmm,
Het voelt zo goed dat ik nu zo duidelijk durf te zijn.
Inderdaad opkomen voor mezelf en mijn gezin.  We hebben alweer contact gehad een paar keer. Ze belde om haar excuses aan te bieden. Heel fijn maar toch een bijgevoel erbij omdat ze het meteen over de kids heeft. Dan zegt een stemmetje, biedt je nu je excuses aan omdat je het meent naar mij toe of omdat je niet wil dat de kids de dupe zijn? Maar goed, ik denk dat het een work in progress is.
Ik sta er nu anders in dus kan zij er nu ook anders in gaan staan of niet. Dat zien we dan wel weer.

 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×