Doorkomende tandjes

Wanneer je baby 5 maanden oud is, kunnen zijn eerste tandjes doorkomen. Omdat de tanden en kiezen van een baby al tijdens de zwangerschap worden ontwikkeld, krijgt bijna iedere baby zijn tanden in dezelfde volgorde.

Volgorde van de tanden

Als eerst komen de middelste snijtanden in de onderkaak door. Hierna zullen de 2 grote snijtanden in het bovengebit volgen. Vervolgens komen zowel boven als onder 4 snijtanden en 2 kiezen. Daarna komen de 4 hoektanden door. En tenslotte nog 4 kiezen achterin. Je kind zal met ongeveer 3 jaar oud een compleet melkgebit hebben.

Last van doorkomende tanden

De meeste baby’s zijn niet zo blij als ze tanden krijgen. Je kind kan aardig wat pijn hebben. Ook wordt je kind vaak hangerig en heeft hij huilbuien. Andere gevolgen van doorkomende tanden kunnen zijn kwijlen, diarree en luieruitslag.

De pijn verlichten

Je kan de pijn proberen te verlichten door je baby op een (gekoelde) bijtring of rammelaar te laten bijten. Ook helpt het om het tandvlees op de plaats waar het tandje doorkomt licht te masseren.

Media Filter
Tammie84

donderdag 13 november 2014 12:34

Tips pijn te verzachten baby 10 weken 2 tandjes

Hallo,

Mijn dochter is 10 weken oud en heeft al 2 tandjes die aan het doorkomen zijn. Ook zie ik meerdere witte bultjes zitten dus er zit nog meer aan te komen.

Ze heeft hier ontzettend veel last van.

Ik weet dat er middeltjes zijn om de pijn te verzachten, alleen zijn deze middeltjes gericht op een baby vanaf 4/5/6 maanden dus deze kan ik voor haar niet gebruiken.

Heeft er iemand tips ? Zou ik eventueel een homeopatisch middel wel mogen gebruiken ?

Koude bijtringen zijn te groot (ze is erg klein voor haar leeftijd, ze weegt nu krap 4 kg), tandenborstel en masseren vind ze niet fijn.

maaike3108 11 juli 2016 0:04

Hoi.
Dentinox mag je absoluut niet gebruiken onder de 1 jaar. Hierin zit honing verwerkt en dat mogen baby’s niet hebben. Een alternatief wat heel erg goed werkt is Gengigel. Dit is te koop bij de Dio drogist, maar ook via bol.com

Succes!

Groetjes Maaike (moeder en tandartsassistente)

MamaSanne 4 juli 2016 17:02

Detinox helpt erg goed bij doorkomende tandjes. Ideaal als je kindje er veel last van heeft: http://www.babyplein.nl/gezondheid/tandjes/dentinox-suikervrij/G9_H355_C164_P762542/

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×