Ontwikkeling van het gebit

Je baby is 5 tot 6 maanden oud als hij zijn eerste tandjes krijgt. De middelste snijtanden in de onderkaak komen als eerste door. Daarna komen de twee snijtanden boven door. De meeste baby’s zijn dan een maand of 8. Vervolgens komen met 9 tot 12 maanden nog 4 snijtanden door; 2 onder en 2 boven. Dan volgen zowel boven als onder 2 kiezen. Je kind is dan 14 tot 16 maanden. Hierna komen met 18 tot 20 maanden de vier hoektanden door. Ook hier zijn dat er 2 onder en 2 boven. Als je kind ongeveer 24 tot 30 maanden oud is, zullen er nog 2 kiezen onder en 2 kiezen boven doorkomen. Tegen de leeftijd van 3 jaar heeft je kind een compleet melkgebit.

Melkgebit wisselen

Je kind is ongeveer 6 jaar als hij begint met wisselen van zijn melktanden. Eerst zullen er blijvende kiezen doorkomen, daarna komen de eerste snijtanden door. In totaal 4 boven en 4 onder. Je kind is dan 6 tot 8 jaar. Tussen de 8 en 10 jaar houdt het gebit een pauze. Rond de leeftijd van 10 komen de hoektanden onder door. Gevolgd door 2 boven- en 2 onderkiezen. Je kind is dan 10 tot 12 jaar oud. Ook zullen er op deze leeftijd hoektanden boven doorkomen. Met 12 tot 13 jaar zal je kind nog extra kiezen krijgen. Deze laatste kiezen vervangen geen melkkiezen, maar zijn extra. Tegen de tijd dat je kind 17 jaar is, zou hij verstandskiezen kunnen krijgen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×