Candida-infectie

Candida is een gist, dat redelijk onschuldig is. Je kunt het bij je dragen zonder het te merken. Wanneer onder bepaalde omstandigheden de hoeveelheid gist toeneemt, kunnen er opeens klachten ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je weerstand vermindert of als je stress hebt. Gelukkig is de infectie niet ernstig en meestal goed te behandelen. De infectie kan voorkomen in de vagina, de mond en in de endeldarm.

Klachten bij candida-infectie

Je hoeft geen klachten te hebben bij een candida-infectie. Als je wel klachten hebt, heb je vaak wat meer afscheiding dan normaal. De afscheiding kan eruit zien als dikke en klonterige kwark. Ook kan het gebied rond je vagina rood zijn en heftig jeuken. Als je pijn hebt bij het plassen, kan dit ook wijzen op een candida-infectie.

Candida-infectie tijdens de bevalling

Als je aan het eind van je zwangerschap besmet bent met een candida-infectie, moet je na de geboorte extra alert zijn op een schimmelinfectie in de mond van je baby. Je baby kan dan namelijk last hebben van spruw. Doordat je baby door je vagina ter wereld is gekomen, kan hij besmet zijn geraakt.

Behandeling candida-infectie

Een candida-infectie is gelukkig goed te behandelen. Soms is de infectie hardnekkig en blijft het terugkomen. Wanneer je klachten hebt, kan je een behandeling krijgen in de vorm van een crème, vaginale tabletten, antibiotica, Prednison of capsules.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×