Chlamydia

Chlamydia is een soa die veel voorkomt. De soa komt voornamelijk voor bij (jonge) vrouwen en wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie nestelt zich in de slijmvliezen van het geslachtsdeel. Hierdoor kunnen ontstekingen aan de urinebuis, de anus en de baarmoedermond ontstaan.

Klachten bij chlamydia

Als je besmet bent met chlamydia, hoef je geen klachten te hebben. Hierdoor kan je zonder het te weten er jaren mee rondlopen. Klachten waar je last van zou kunnen hebben zijn pijn bij het plassen, meer of andere afscheiding dan normaal, pijn in de onderbuik, pijn na het vrijen en abnormaal bloedverlies. Als je een infectie hebt aan de anus, kun je last hebben van een bloederige afscheiding, irritatie, jeuk en pijn bij het ontlasten.

De gevolgen

Een chlamydia-infectie kan naar eileiders opstijgen. Hierdoor ontstaat dan een eileiderontsteking, die zich ook kan uitbreiden naar de buikholte. Als je een snelle en goede behandeling krijgt, kan de eileiderontsteking volledig genezen. Maar als het te laat of niet goed wordt behandeld, kan dat littekens in je eileider veroorzaken. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid of een buiten baarmoederlijke zwangerschap. Als zwangere vrouw met chlamydia kan je de infectie overdragen aan je baby. Maar met een goede behandeling tijdens je zwangerschap, kan dit risico worden voorkomen.

Behandeling van chlamydia

Met een pillenkuur is chlamydia goed te genezen. Heb je een partner? Dan is het belangrijk dat hij zich ook laat testen op chlamydia en zich eventueel laat behandelen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×