Hepatitis B

Hepatitis B is een zeer ernstige infectieziekte. Als je besmet bent met hepatitis B, kunnen de klachten steeds toe- en afnemen, maar ook zelfs uitblijven. Hepatitis wordt ook wel geelzucht genoemd.

Besmetting van hepatitis B

Het virus van hepatitis B zit in je bloed en is zeer besmettelijk. Als je drager bent van het virus, komt het ook voor in je lichaamsvocht. Maar je bloed is het meest besmettelijk. Hepatitis B kan je oplopen tijdens de geboorte, bij bloedcontact en bij seksueel contact.

Klachten bij hepatitis B

Slechts 1 op de 3 mensen die geïnfecteerd is, krijgt 2 weken tot 6 maanden na de besmetting last van klachten. De klachten kunnen zijn: je vermoeid en lusteloos voelen. Ook kun je buikpijn, jeuk, koorts en gewrichtpijn hebben. Zodra je klachten hebt, kan er ook geelzucht optreden. Hierbij wordt je oogwit geel en soms ook je huid. Daarnaast wordt je urine donker en je ontlasting juist licht.

Infectie tijdens je zwangerschap

Als je tijdens je zwangerschap geïnfecteerd raakt, heb je grote kans dat je baby ook wordt besmet. Als je voor je zwangerschap al bent geïnfecteerd, heeft je baby 90 procent kans op besmetting. Wanneer je draagster bent, wordt je baby kort na de geboorte ingeënt tegen hepatitis B.

Medicatie

Hepatitis B geneest meestal vanzelf. Als de leverontsteking lang aanhoudt, zal je worden doorverwezen naar een specialist. Die zal beoordelen of medicatie nodig is.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×