Zwanger & waterpokken

Waterpokken komt voornamelijk bij kinderen voor, maar ook als volwassene kun je de ziekte krijgen. 95 tot 99 procent van de Nederlandse bevolking is al beschermd tegen waterpokken en hebben de ziekte gehad. Je zult de ziekte dan hoogstwaarschijnlijk niet nog een keer krijgen, omdat je afweerstoffen hebt aangemaakt.

Besmetting met waterpokken

Wanneer je bent besmet, kun je last krijgen van verkoudheidsverschijnselen. Zoals koorts, oogirritatie, hoesten en lusteloosheid. Wanneer de koorts zijn hoogtepunt heeft bereikt, zal de huiduitslag verschijnen. Dit zal gebeuren in de vorm van kleine, extreem jeukende vlekjes op de huid. De vlekjes ontwikkelen zich tot kleine blaasjes op je hele lichaam. Je bent besmettelijk totdat alle korstjes zijn ingedroogd. Ga niet aan de korstjes krabben! Dit kan erge littekens veroorzaken.

Zwanger en waterpokken

Als je zwanger bent en waterpokken krijgt, hoeft de ziekte niet behandelt te worden. Wel zal de ziekte heftiger verlopen dan bij kinderen. Maar gelukkig is de kans op complicaties vrij klein. Ook is de kans dat je je ongeboren baby besmet erg klein.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×