Testen tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, kunnen er een aantal testen worden uitgevoerd. Elke zwangere vrouw krijgt bijvoorbeeld 2 keer een echo. De eerste echo vindt vaak plaats rond week 10 van je zwangerschap. Hierbij wordt de exacte duur van je zwangerschap bepaald. De tweede echo is de ’20 weken echo’. Tijdens deze echo wordt gekeken of je baby zich gezond ontwikkelt. Wanneer je verloskundige of gynaecoloog het verstandig vindt om je baby extra in de gaten te houden, kunnen er meerdere echo’s worden aangeboden.

Hemoglobinegehalte

Tijdens je eerste bezoek aan je verloskundige of gynaecoloog wordt er meestal bloed afgenomen. Het bloed wordt gecontroleerd op een aantal ziektes en aandoeningen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken wat het hemoglobinegehalte in je bloed is. Hemoglobine is het pigment of de kleurstof in je rode bloedlichaampjes. Het zorgt voor het vervoeren van zuurstof in je lichaam.

Combinatietest

Ook kan je ervoor kiezen om een combinatietest te laten doen. Hierbij wordt de kans uitgerekend op een baby met het syndroom van Down. Het onderzoek bestaat uit 2 onderzoeken. De eerste test is een bloedonderzoek, dat tussen week 9 en 14 van je zwangerschap gedaan zal worden. De tweede test is een echoscopisch onderzoek, ook wel de nekplooimeting. Deze test wordt uitgevoerd tussen week 11 en 14 van je zwangerschap.

Verschillende soorten testen

Naast de bovengenoemde testen zijn er nog veel meer testen die uitgevoerd kunnen worden tijdens je zwangerschap. Veel testen hebben betrekking op je eigen gezondheid of die van je baby.

Media Filter
Bulby99

zondag 18 december 2016 0:30

Willen jullie meekijken?

Hallo dames!

Ik zit met het volgende, ik heb een cyclus die schommelt tussen de 29 en 36 dagen. Nu zit ik vandaag op dag 39 en heb vanmiddag een test gedaan.

Zouden jullie even willen meekijken? Ik denk zelf een vaag lijntje te zien (of ik wil het te graag zien wink)  Ik weet niet of de foto duidelijk is en of het misschien een indroger is.

Bedankt! X!

 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×