Vaderschapstest (thuis)

Met een DNA vaderschapstest kun je vaststellen of iemand wel of niet de biologische vader is van een kind. Hoewel de naam je anders doet denken, kan een vaderschapstest ook worden gebruikt om vast te stellen of iemand de biologische moeder is.

Bestellen via internet

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een vaderschapstest uitvoeren. Er zijn veel websites waar je monsterpakketten kunt aanvragen. Wil je bij de rechtbank bewijzen dat iemand wel of niet de biologische vader van je kind is? Houdt er dan rekening mee dat een vaderschapstest die je via het internet hebt gekocht, niet wordt geaccepteerd. De rechtbank accepteert alleen vaderschaptesten die zijn uitgevoerd door instellingen die de ISO 17025 accreditatie uitvoeren.

Wat wordt er onderzocht?

Over het algemeen wordt er met een vaderschapstest gescreend op de 16 gebieden van het DNA die tussen mensen veel verschillen tonen. Er is bewust gekozen voor de gebieden, omdat deze gebieden verder geen relevante functie hebben. Je kan aan de uitslag niet zien of iemand bijvoorbeeld erfelijke ziektes of afwijkingen heeft.

Beginnen met testen

Zodra je de test thuis hebt ontvangen, kan het testen beginnen. Waarschijnlijk heb je wattenstaafjes ontvangen, die 10 keer langs de binnenkant van de wangen geschraapt moeten worden. Nadat de staafjes zijn opgedroogd, kan je ze in speciaal bijgeleverde buisjes terugsturen. Ook moet je een toestemmingsformulier tekenen. Over het algemeen krijg je binnen 10 dagen na verzending van de test een uitgebreid rapport thuisgestuurd.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×