Bevallen van een tweeling

De bevalling van een tweeling begint hetzelfde als de bevalling van 1 kind. Wel zal je waarschijnlijk eerder bevallen dan je uitgerekende datum. Vaak wordt een tweeling rond week 37 van de zwangerschap geboren.

Bevallen van een tweeling

Nadat de weeën zijn begonnen, zullen ze steeds sneller op elkaar volgen. Nadat je vliezen zijn gebroken, is de bevalling echt begonnen. Na de ontsluitingsfase volgt de overgangsfase, waarin je 9 centimeter ontsluiting hebt. Dan volgt de laatste fase, waarin je 10 centimeter ontsluiting hebt en mag gaan persen. Waarschijnlijk wordt na een paar keer persen je eerste baby geboren. Na ongeveer 8 tot 10 minuten komt je tweede baby. Dit gaat redelijk snel, omdat zijn broertje of zusje de weg al heeft vrijgemaakt.

In de couveuse

Tweelingen worden vaak wat te vroeg geboren en zijn daarom niet helemaal volgroeid. Om die reden moeten tweelingen vaak een tijdje in de couveuse.

Geen thuisbevalling mogelijk

Als je in verwachting bent van een tweeling is er geen thuisbevalling mogelijk. Dit omdat de risico’s groter zijn. Na de bevalling van je eerste kind, kan je tweede kind bijvoorbeeld in een stuit liggen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×