Complicaties bij een tweelingzwangerschap

Als je zwanger bent van een tweeling, heb je meer kans op complicaties. Maar gelukkig ondervinden niet alle tweelingzwangerschappen complicaties. Het overgrote deel van de tweeling wordt gewoon gezond geboren.

Grotere kans op miskraam

Bij een tweelingzwangerschap is de kans op een miskraam groter. Ook is de kans op een miskraam na de 20e week van je zwangerschap 2 keer zo hoog als bij een normale zwangerschap. Miskramen komen vaker voor bij eeneiige tweelingen. Ook kan je een miskraam krijgen van 1 van de baby’s.

Het verdwijnende tweeling syndroom

Hierbij wordt er tijdens een echo in het eerste trimster een tweeling gezien, maar is er bij een latere echo nog maar 1 baby te zien. De tweede baby lijkt te zijn verdwenen, zonder dat er signalen van een miskraam zijn geweest.

Hoge bloeddruk

Wanneer je door je zwangerschap een hoge bloeddruk hebt, heet dat preeclampsia. Als je zwanger bent van een tweeling kan een hoge bloeddruk zich eerder en ernstiger ontwikkelen. Als je niet op tijd wordt behandeld, kan dit zowel gevaarlijks zijn voor je baby’s als voor jezelf.

Loskomende baarmoederwand

Als de placenta voor de bevalling loskomt van de baarmoederwand, is er meteen medische zorg nodig. Het kan namelijk leiden tot vroeggeboorte. Ook is een vroegtijdig loskomende placenta verantwoordelijk voor 1 op de 5 overleden baby’s in de late zwangerschap.

Te vroeg bevallen

Een bevalling voor week 37 van je zwangerschap heet een premature bevalling. Tweelingbaby’s worden vaak te vroeg geboren, omdat er simpelweg te weinig ruimte is.

Media Filter
Vroedvrouw

zondag 14 december 2014 14:25

GEZOCHT: Een zwangere met een 2ling zwangerschap met de complicatie twin-to-twin transfusion syndrom

Dag allemaal,

Mijn naam is Heleen.

Ik vroedvrouw in opleiding.

Voor mijn bachelorproef ben ik op zoek naar een zwangere met een tweelingzwangerschap, waarbij de complicatie twin-to-twin transfusion syndrome (TTTS) is vastgesteld.

Graag zou ik dan de zwangerschap mee willen volgen en mogelijk de bevalling bijwonen, zodat ik dit kan verwerken in mijn praktijkgedeelte.

Ik hoop dat er iemand is die met mij mee wil werken!

groetjes

Heleen

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×