Na de tweelingzwangerschap

Het krijgen van een tweeling is heel anders dan het krijgen van 1 kind. Al vlak na de bevalling kun je tegen allerlei medische zaken oplopen. Zo wordt een tweeling vaak te vroeg geboren. Dat brengt verschillende uitdagingen en onzekerheden met zich mee. Ook hebben tweelingen vaak last van een voorkeurshouding. Dit komt doordat ze tijdens de zwangerschap vast hebben gelegen. Daarnaast kan je tweeling ook last hebben van verlatingsangst. Niet gek natuurlijk, want je tweeling is tot dan altijd samen geweest.

Een tweeling verzorgen

Na de bevalling krijg je meteen met verzorgingsuitdagingen te maken. Want wat doe je als allebei je baby’s huilen? Of wanneer je ze allebei tegelijk moet voeden? Vind ook goede manier om hier mee om te gaan, en maak samen met je partner gebruik van een vaste routine.

Naar school

Op het moment dat je kinderen naar school gaan, heb je weer een nieuw dilemma om over na te denken. Want zijn je kinderen zulke goede vrienden dat je ze bij elkaar in de klas wil plaatsen? Of wil je juist dat ze de ruimte krijgen om eigen vriendjes en vriendinnetjes te maken?

Media Filter
Lisa Leegmans

vrijdag 24 maart 2017 11:10

Jaloezie

Hallo,

Ik ben moeder van tweelingen en het is misschien wel de zwaarste taak ooit, maar ik mag niet klagen ik ben gelukkig! Ze zijn wel een stuk ouder nu. 

Ik heb gemerkt dat er snel jalozieën onstaan tussen mijn meisjes. Ik snap wel dat het een beetje normaal is om jaloers te zijn op elkaar, net zoals broertjes en zusjes, maar dit is wel een stuk heftiger. Enig idee hoe dat komt moeders? 


sarahvancaem 31 maart 2017 11:34

Beste Lisa,

Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op deze situatie. De mate van aandacht en liefde die voldoet aan de eisen van uw tweelingen. Hoelang brengen ze tijd door samen? zitten ze op dezelfde school bijvoorbeeld? Het is dan wel belangrijk dat ze niet altijd samen zijn.

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×