Hib-ziekten

Hib-ziekten worden veroorzaakt door een bacterie. Je kind kan worden besmet wanneer een besmet persoon bijvoorbeeld niest of hoest. Zodra de infectie verder het lichaam binnendringt, kunnen de ziekteverschijnselen erg heftig worden. Ernstige Hib-ziekten komen voornamelijk voor bij kinderen jonger dan 5 jaar oud.

Mogelijke symptomen

Als je kind besmet is met Hib-ziekten kan hij last hebben van een snotneus, hoge koorts, braken en bleekheid. Ook kan hij een long-, oor-, keel- of bijholteontsteking krijgen. Daarnaast kunnen kinderen met Hib-ziekten gewrichtsontsteking, huidbloedingen, nekstijfheid, weefselschade en epileptische aanvallen hebben.

Symptomen baby

Baby’s met Hib-ziekten hebben specifieke ziekteverschijnselen. Je baby kan prikkelbaar en suf zijn. Daarnaast kan hij ook last hebben van ondertemperatuur.

Complicaties

Als je kind besmet is met Hib-ziekten kan de ziekte snel verlopen. Je kind kan binnen een paar uur doodziek worden. Er zijn zelfs gevallen waarbij de patiënt binnen enkele dagen overlijdt. Van het aantal kinderen dat besmet is met Hib-ziekten overlijdt 5 tot 20 procent. Laat daarom je kind inenten tegen Hib-ziekten.

Vaccinatie

De inenting tegen Hib-ziekten wordt tegelijk toegediend met de vaccinatie tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. De vaccinatie tegen deze ziekten wordt samen in 1 prik gegeven, de DKTP-Hib-prik. Je kind krijgt deze prik 4 keer. Namelijk op het moment dat hij ongeveer 2, 3, 4 en 11 maanden oud is.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×