Meningokokken

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor alle ziekten die worden veroorzaakt door de Neisseria meningitidis bacterie.

Besmetting met Meningokokken

Je kind kan worden besmet met Meningokokken als een besmet persoon niest of hoest. De ziekte worden dus overgebracht van mens tot mens.

Symptomen van Meningokokken

Je kan Meningokokken herkennen aan een aantal symptomen. Je kind krijgt eerst een grieperig gevoel. Daarna verergert de griep met hoge koorts. Ook kan je kind last hebben van nekstijfheid en bloedingen in zijn huid. Daarnaast kunnen er ook gewrichtsontstekingen ontstaan. Baby’s met Meningokokken zijn vaak prikkelbaar. Ook kan je baby last hebben van koorts, ondertemperatuur, sufheid, grauwheid en luierpijn.

Complicaties

Bij mensen die besmet zijn met Meningokokken kunnen er soms stollingen in de bloedsomloop optreden. Ook kan de ziekte littekenvorming en doofheid veroorzaken. Daarnaast kan je kind er problemen met zijn motoriek, en leer- of gedragproblemen aan overhouden. De ziekte is erg gevaarlijk. Maarliefst 10 tot 20 procent van de ziektegevallen overlijdt. Laat daarom je kind inenten tegen Meningokokken.

Vaccinatie tegen Meningokokken

Wanneer je kind 14 maanden oud is, krijgt hij een vaccinatie tegen Meningokokken C. Je kind krijgt deze vaccinatie 1 keer. De vaccinatie wordt tegelijk toegediend met de BMR-prik. Dit is de vaccinatie tegen de bof, mazelen en rode hond.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×