Rode hond

Rode hond is een besmettelijke ziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het virus dat rode hond veroorzaakt, wordt verspreid via druppeltjes in de lucht. Als je kind besmet is met rode hond duurt het ongeveer 2 tot 3 weken voordat de eerste symptomen te zien zijn.

Symptomen van rode hond

De meeste kinderen worden niet heel ziek van rode hond. Je kind kan een bleekrode huiduitslag en koorts krijgen, maar dit hoeft niet. Als je kind uitslag krijgt, duurt dit ongeveer 3 dagen. De uitslag begint meestal in het gezicht en verspreidt zich dan over de rest van het lichaam. Daarnaast kan je kind opgezette lymfeklieren achter zijn oren hebben en pijnlijke gewrichten. Een laatste symptoom is een rode, maar niet pijnlijke, keel. Vaak verdwijnen de klachten weer na een paar dagen.

Behandeling van rode hond

Als je kind rode hond heeft, is het belangrijk dat hij een aantal dagen rust en veel drinkt. Het is verstandig om kinderen met rode hond uit de buurt van zwangere vrouwen te houden.   

Inenting

Alle kinderen worden tegenwoordig ingeënt tegen rode hond. Dit gebeurt tijdens de BMR-vaccinatie. Dit is de inenting tegen de bof, mazelen en rode hond. Als je kind wat ouder is, wordt de inenting tegen rode hond herhaald.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×