Keuken

De keuken kan een gevaarlijke plek zijn voor je kind. Zorg voor een veilige keuken en voorkom dat je kind brandwonden of andere verwondingen oploopt.

Vaatwasser

Als je de vaatwasser opent komt er stoom vrij. Hierdoor zou je kind brandwonden op kunnen lopen. Wacht met openen totdat de vaatwasser is afgekoeld en houdt hem bij het openen uit de buurt.

Het gasfornuis

Let bij het gebruik van het fornuis op het volgende:

  • Gebruik de achterste gaspitten
  • Draai de stelen van de pan naar de zij- of achterkant, zodat je kind niet aan de pan kan trekken
  • Zet geen opstapjes neer, dit voorkomt dat je kind toch bij het gasfornuis kan komen
  • Zorg dat het fornuis vaststaat op de grond

Gebruik van de kraan

Hygiëne is belangrijk. Als je kind ongeveer 2 jaar oud is, kun je hem om leren gaan met de kraan. Laat hem altijd eerst de koude kraan opendraaien en laat hem nooit direct zijn handen onder de kraan stoppen. Als hij klaar is draait hij eerst de warme kraan dicht en dan pas de koude. Zet eventueel een temperatuurbegrenzer op de kraan.

Slot op de kast

Zorg ervoor dat lades en keukenkastje niet open kunnen. Dit kun je doen door een speciaal sluithaakje van kunststof aan de la of deur te bevestigen. De lades en kastjes kunnen dan ook niet als opstap gebruikt worden om ergens bij te komen.  

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×