Op reis

Op vakantie met het gezin, een hele leuke maar ook spannende onderneming. Hoe zit het precies met vaccinaties en waar moet je nog meer rekening mee houden?

Voorkomende ziektes op vakantie

Als je op vakantie wilt gaan naar verre landen kun je diarree, hepatitis en malaria oplopen. Diarree kan tot gevolg hebben dat je kindje uitdroogt. Kijk altijd of eventuele vaccinaties nodig zijn. Dit is afhankelijk van de leeftijd van je kind en het land waar je heen gaat.

Bescherming tegen de zon

De huid van je baby is erg gevoelig. Bescherm je kind tegen de zon door een hoedje op te zetten, een T-shirt aan te trekken en zijn huid in te smeren met een hoge beschermingsfactor (minimaal 30). Smeer je kind regelmatig opnieuw in, vooral als je kind het water in is geweest, ook al is de créme waterproof. Vermijd de zon rond het middaguur en zoek regelmatig de schaduw op. Zoek ook af en toe verkoeling onder een parasolletje.

Verdere aandachtspunten

  • Zorg voor een goede reisverzekering
  • Zoek van te voren uit waar de spoeseisende hulp is
  • Zorg voor een goede EHBO kit
  • Neem alles van huis mee. Sommige producten die je kind nodig heeft zijn niet overal te koop
  • Houd er ook rekening mee dat niet overal het kraanwater direct drinkbaar is. Kook het van te voren of haal water in de winkel
Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×