Woonkamer

Als je kind gaat kruipen of lopenm wordt zijn wereld in de huiskamer ineens heel groot. Hij wil overal aanzitten. Je kind kent geen gevaar en ziet overal een grote uitdaging in. Het is daarom van belang om je woonkamer kindveilig te maken.

Stopcontacten
Dek stopcontacten af, zodat je kind er niet met zijn vingers of andere voorwerpen in kan. Neem niet de goedkoopste, deze laten vaak al snel los.

Ramen en deuren
Als je kind bij de deurklink kan is het verstandig om hem omhoog te zetten. Dek de deurspleten af, zodat je kind er niet met zijn vingertjes eronder kan. Plaats kindveilige sloten op de ramen, balkondeur en tuindeur.

Losse snoeren
Werk elektriciteitskabels altijd weg. Zo kan je kind er niet over struikelen of er mee gaan spelen. Er zijn speciale snoerplinten te koop, maar de kabels inkorten is ook een optie.

Salontafel
Zet zo weinig mogelijk dingen op tafel. Pas vooral op met hete dranken. Leg ook nooit een kleedje op de tafel. Je kind kan hier aan trekken en alles kan op hem vallen. Dek scherpe randen van de tafel af met speciale beschermhoekjes.

Centrale verwarming
Je kind kan zich verbranden aan de centrale verwarming en buizen. Scherm de verwarming af met radiatorbekleding. Ook voor de scherpe randen van een radiator zijn speciale beschermhoekjes te koop.

Vloerkleed
Hoe gezellig het ook staat, leg liever geen vloerkleed in de kamer. Je kind kan hier over struikelen. Het is ook een optie om een anti-slip laag onder het vloerkleed te bevestigen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×